Een leven zonder Google deel 2

dec 312017

In dit deel laat ik u zien hoe u wanneer voor Firefox als browser kiest deze niet met Google communiceert. Ik bespreek hier alleen browser die min of meer crossbrowser zijn d.w.z. zowel voor Windows, GNU/Linux, BSD’s en eventueel Apple werken.

 

Firefox zonder Google

Stap 1

Start Firefox en type in de adresbalk: about:config en druk op enter.
Hierna krijgt u een waarschuwing. Klik op I accept the risk!
U krijgt een lijst te zien met allerlei instellingen.
Type in de search balk safebrowsing in.

Wat doet safebrowsing?
Google en het Mozilla team denken te weten wat goed voor u is en sturen hiermee elke website die u bezoekt via hun servers om deze te checken. Echter weten ze dan ook precies uw gedrag op internet.

U krijgt alle items die met safebrowsing te maken hebben in beeld.
Verwijder alles waar google in voor komt. Dit doet u door er op te dubbel klikken en in het verschenen venster de tekst te verwijderen. Zet alle waarden true op false. Zoals in onderstaande afbeelding.

undefined

Stap 2

Installeer via de Add Ons uBlock Origin. Deze Add On zorgt er voor dat u niet wordt gehinderd door vervelende advertenties. Deze komen o.a. via doubleclick.com waarvan Google eigenaar is.

Add ons installeert u door about:addons in de adresbalk te typen en op enter te drukken. Ga naar Extensions in het menu en via de zoek optie kunt u de plugin vinden en installeren.

undefined

Stap 3

Installeer de Add On NoScript. Hiermee kunt u zelf toestemming geven of bepaalde scripts zoals die van Google worden geladen in uw browser. Bij NoScript is het de bedoeling indien een website niet werkt u zelf het NoScript menu opent en aangeeft of het script wordt uitgevoerd of dat het script geblokkeerd moet worden. Ik kan me voorstellen dat voor veel gebruikers dit bewerkelijk is.

 

Palemoon

Installatie

Nog even dit over de installatie. Voor Windows is er een installer te downloaden van de website: http://www.palemoon.org/ . Voor GNU/Linux moet u iets meer moeite doen. Hiervoor download u het pminstall.sh script via het download menu in de website van Pale Moon. Dit script moet u uitvoeren in een terminal programma. De meeste GNU/Linux distributies hebben xterminal of i.d. dat u kunt starten. Type het volgende commando om Pale Moon te installeren:

$ ./pminstall.sh

En volg daarna de instructies.
Voor Apple gebruikers is er zo ver ik weet geen officiële installer.

Add ons

Op ongeveer dezelfde wijze als bij Firefox kunt u Add ons toevoegen in Pale Moon. Volg stap 2 en 3 van Firefox zonder Google.

undefined

 

Midori

Installatie

De installer is eenvoudig. U kunt deze voor Windows en GNU/Linux downloaden. Helaas is er geen versie voor Apple.
http://midori-browser.org/download/

Add ons

Kwa plugin heeft Midori zijn eigen systeem. Er is een Add blocker en script blocker. Deze werken wat anders dan bij Palemoon en Firefox.

undefined

 

 

 

 

 

Er zijn geen gepubliceerde reacties.

Nieuw bericht