Avocadoboompje kweken

jul 312017

Wetenschapelijke naam: Persea americana
Herkomst: Mexico, Midden- en Zuidamerika.

Ook leuk voor de kinderen

Avocado's kweken in nederland is erg lastig vanwege ons klimaat. Het is wel een leuk projectje, zeker voor kinderen die geintereseerd zijn in hoe alles groeit en bloeit. Avocado's zijn regelmatig te krijgen bij de supermarkt, op de markt of bij de groenteboer. Neem goed rijpe avocado's. Niet elke pit wil ontkiemen dus zet er 3-4 op een potje water. De pit goed wassen. Een nachtje laten weken in een bakje water. Hierna kunt u de pit met vier prikkers voorzien en halfonder in een met water gevuld jam-potje zetten.

undefinedundefinedundefined

Na 2-3 weken loopt de pit uit. Wacht met verpotten in potaarde tot de pit een stevige wortel heeft die al begint met vertakken. Met regelmatig watergeven, vochtig houden, dan zal het jonge plantje snel groeien. Neem een flinke pot, de plant groeit snel.

undefinedundefined

In het begin is de plant goed te houden als kamerplant. Wanneer de plant een boompje wordt kan deze naar buiten. Een advocadoboom kan tot 20 meter hoog worden. Echter zal dat in nederland niet snel lukken. De meeste advocado's komen o.a. uit Israel en zijn gewend aan een zeer warm klimaat. Mexicaanse soorten schijnen tot -8 vorst te kunnen verdragen. De advocado is tweeslachtig, dus u zult twee bomen moeten hebben om tot vruchtvorming te komen. Het beste is een groep bomen. Dus in een gemiddelde nederlandse achtertuin geen optie. De boom heeft 6 tot 7 jaar nodig voordat ie vrucht gaat dragen.

undefined

En erg gezond!

Het is algemeen bekend dat advocado's gezond voor u zijn. Advocado's bevatten veel vitaminen, waaronder B, C, E en K. Veel sporenelemneten kalium, calcium, ijzer, en magnesium. En staat bekend om zijn goede omega-3 vetten.

Er zijn geen gepubliceerde reacties.

Nieuw bericht