Programmeerkeuken

aug 302017

Ik programmeer bijna dagelijks in C# met Visual Studio. Prima taal en ontwikkelomgeving. Python en PHP hebben met name als programmeertaal voor mijn hobbyprojecten de voorkeur.

Vergelijk Microsoft met een 3 sterren restaurant. De meeste koks in zo'n restaurant hebben een blinkende hi-tech keuken(Visual Studio en tools) met veel ingredienten beschikbaar(keur van libs en functionaliteit). Hiermee maken ze veel gangen, ingewikkelde gerechten (applicatie lagen). Alleen het eindresultaat is het net niet, food voor status en snobs. Ze lijken meer bezig te zijn met "kijk eens wat ik kan" in plaats van een lekker gerecht te maken. Op weg naar huis verlang je naar een friet speciaal....

Met een editor zoals Atom of Geany en een taal als Python of PHP heb je, een rommelige keuken, een aantal goede basisingredienten tot je beschikking die je heerlijk bij elkaar kunt gooien en als resultaat heb je een heerlijke hap zoals bij de Turk of bij de Chinees. Een geweldig broodje donner of hap bami met babi pangang, lekker veel, buik goed vol en met een voldaan gevoel naar huis.

Er zijn geen gepubliceerde reacties.

Nieuw bericht